www.cartophilie.beWelkom opwww.cartophilie.be
       ?
Login/Creëer een profiel 


Manneken-Pis ClubMobile (Klein beeldcherm) Uitsluitend voor leden (gratis inschrijving)HomeSitemapWat is nieuw ?ZoekenPostkaartenFrequent Asked QuestionsSign-on Frans Engels 
 
 
www.cartophilie.be Sponsored by
Delcampe.net
Welkom op www.cartophilie.be

Menu FAQ vragen

Hoofd menu meer... Hulp & Info Faq vraag Welkom-Samenvatting Faq vraag Selekteren Faq vraag Lijsten Faq vraagGekoppelde informatie Uitsluitend voor leden (gratis inschrijving)

Inlichting vragen of Fout melden sibyd Uitsluitend voor leden (gratis inschrijving)URL aan een kennis verzendenMeld probleeminhoud aan de sitemanager
Zien Faq vraag : Hoe de site ontdekken, is er teveel informatie ?

Algemene gegevens
Hulp & InfoFAQ Kategorie Cartophilie.be inhoud
Hulp & InfoVraagDu Hoe de site ontdekken, is er teveel informatie ?
Hulp & InfoAntwoordDu 

Cartophilie.be is een site die amateurs voorziet van een grote basis aan Belgische cartofilie. Cartofilie is eenvoudig, het gaat om het verzamelen van prentkaarten, maar het begrijpen van de wereld van kaarten is een zeer breed onderwerp, daarom lijkt de site misschien te rijk of te ingewikkeld.

Het bevat alle informatie die nuttig is voor de cartofielen voor het verzamelen ervan. Niet alleen op de kaarten en degenen die ze bewerken en produceren, maar ook zeer nuttige gerelateerde informatie waarmee u uw kaarten kunt sorteren.

In tegenstelling tot de filatelist die een catalogus van zijn land heeft, is er momenteel geen catalogus met prentkaarten. Er zijn inderdaad ongeveer 1000 keer meer verschillende kaarten dan postzegels in de wereld.

Er zijn monografieën die gaan over specifieke plaatsen of thema's. We betreden dus een redelijk gespecialiseerde wereld. In een Belgische filatelistenclub vind je veel mensen die hetzelfde verzamelen. Bij cartofilie is dit zelden het geval. Je hebt vaak maar één persoon die een dorp, een thema, een redacteur verzamelt. Soms is er geen verzamelaar bekend voor een dorp!

Wat opwindend blijft voor de ansichtkaart, is de lage circulatie van kaarten. We hebben unieke documenten (handmatige kaart), een paar exemplaren (fotokaart), honderd (collotype) en een paar duizend. slechts 1% van wat is geproduceerd, blijft over en sommige zijn volledig verdwenen. Het grote plezier van de verzamelaar van kaartkaarten is om constant nieuwe dingen te ontdekken en ook om de laatst bekende kopie van een document te bezitten

In 2020 komt de wereld van cartofilie in een volwassenheidsfase, zijn de collecties verzameld en zijn de boeken over verschillende thema's geschreven. Er zijn duizenden ponden met de geschiedenis van een plaats. De heropleving van de jaren 70 is ver (50 jaar geleden al). Beurzen trekken niet langer veel publiek aan, maar verzamelaars die over het algemeen ver van hun verzameling verwijderd zijn. Kaartprijzen dalen momenteel,

De drijfveren van verzamelaars zijn divers, maar informatie blijft essentieel als we willen verzamelen

Het belang van deze site is het bundelen en kruisen van verschillende informatiebronnen. Het is erg moeilijk om door de rommel van verkoopsites of zelfs in uw eigen collectie te navigeren.

Hier vindt u alles wat nuttig is: topografische informatie, informatie van uitgevers, drukkers, fotografen, illustratoren, logo's, series, thema's enz. waarmee u uw schatten zo goed mogelijk kunt kennen en sorteren.

Het is absoluut noodzakelijk om de informatie die u heeft te DELEN als we verder willen gaan in kennis

Wij wensen u veel plezier op de site, neem gerust contact met ons op.open Admin gegevens
Hulp & InfoFAQ IDHoofdsleutel 78
Hulp & InfoGebruiker pseudo sibyd
Hulp & InfoRecorddatum 8 Juni 2020www.cartophilie.be Sponsored by
Delcampe.net
Dank aan Francisco B.urzi die mij in eerste instantie deze website inspireert. De code is voor 90% herschreven
Pagina Rendering: 0.22 seconden